Sztarenki Dóra szemműtét színésznő látás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sztarenki Dóri már régóta küzd a látásproblémájával, ám most eldöntötte: véget vet a szenvedésnek.

Sztarenki Dórit mostanában a Mellékhatás című televíziós sorozat főszereplőjeként és a Made in Karantén RTL Klub tehetségkutató zsűritagjaként láthatjuk. A szabadúszó színésznő a Centrál Színházban és a Rózsavölgyiben is játszik rendszeresen.

Előadóművészként mindig új és új karaktert kell eljátszania, amelyekhez nem mindig passzol, ha valaki szemüveges. Dóri is szembesült ezzel a problémával szerepei kapcsán:

"Elég régóta volt szemüvegem és kontaktlencsém. Utóbbi úgy 5-6 éve. A forgatásokon, illetve a színházban is kontaktlencsét kell viselnem, mert a szemüvegem nem illett a karakterhez. Azonban egyre többször fordult elő, hogy elfáradt a szemem, kiszáradt, bevörösödött. Volt, hogy szúrt a kontaktlencse, ki kellett venni, be kellett tenni... Ha anélkül voltam, akkor megfájdult a fejem... Ez az egész kezdett már macera lenni, végül eljutottam odáig, hogy ideje lenne kezdeni valamit a problémával" – meséli.

Forrás: Purecom

Végül az orvos megnyugtató szavai ellenére sem indult zökkenőmentesen a műtét napja, ugyanis a színésznő a műtét reggelére lebetegedett, ami meghiúsította a látásjavító kezelést.

"A második alkalommal, ami egy héttel később volt, próbáltam tudatosan nem izgulni. Ez egész jól ment, egészen addig, amíg be nem mentem a rendelőbe, és el nem kezdtük az érzéstelenítést. Bevallom, utána már kicsit izgultam. De végül olyan meglepően gyorsan és könnyen ment az egész, hogy nagyon jó érzéssel jöttem ki. Közvetlenül a műtét után már viszonylag jól láttam, csak egy enyhe homály volt a szemem előtt. Összességében ez nem volt zavaró és nem is fájt semmi. Elmentem ebédelni, utána hazamentem, pihentem egy órát és simán levittem a kutyákat sétálni. Egyedül az autók erős fénye zavart. Másnap reggeltől kiélesedett a kép és már semmi zavaró dolog nem volt, simán elvezettem a kontroll vizsgálatra. Ez már fél éve volt és olyan jó, hogy azóta nem kell bajlódnom a kontaktlencsével sem a színházban, sem a forgatáson."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.