Kiderült, mikor lehet vége a koronavírus-járványnak: ezekre kell figyelni

Forrás: 123rf.com -
járvány COVID-19 vírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ igazgatója, Rochelle Walensky szerint nem azt kell figyelni, hogy hányan fertőződtek meg összesen a koronavírussal.

Mindenki azt várja, hogy mikor lesz végre vége a koronavírus-járványnak. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) igazgatója nemrég azt nyilatkozota: "Minden eszköz megvan már a járvány leküzdéséhez, probléma viszont, hogy mindezt az országok észszerűtlenül használják fel. Éppen ezért konkrét dátumot nem is nagyon lehet mondani, azt viszont meg lehet határozni, hogy mikor lehet majd azt mondani: a pandémia megszelídült."

covid vírus Forrás: 123rf.com

Megkérdezték erről Rochelle Walenskyt is, az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) igazgatóját is.

Szerinte az Egyesült Államokban – és valószínűleg a világ más részein is – két számot tekinthetünk a pandémia végét jósló jelnek: a kórházban lévő betegek számát, valamint a napi halálozások számát. Ha mind a kettő zuhanni kezd, az azt jelenti, hogy közeledik a járvány vége – írja az ABC News.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.