Zsírégető receptek, ha fogyni igen, de koplalni nem szeretnél

fogyás recept főzés zsírégetés kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bele sem vágsz a fogyókúrába, mert előre tartasz attól, hogy csak salátát ehetsz salátával? Van egy jó hírünk: számos olyan étel létezik, melyek ízletesek, kiadósak, kalóriatartalmuk mégis olyan alacsony, hogy nem kell félned a plusz kilóktól. Íme néhány izgalmas recept!

Tipp! Óriásira dagadt terhessége alatt a szexi énekesnő! Kattints a galériáért!



Mediterrán zöldségfasírt

Hozzávalók 4 személyre:

- 40 g aszalt paradicsom
- 2 evőkanál aprított rozmaring
- 200 g zúzott tönkölybúza
- 450 ml zöldségleves
- 1 gerezd fokhagyma
- 6 evőkanál keménysajt - parmezán, cheddar, ementáli vagy pecorino
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 tojás
- só
- bors
- 1 evőkanál margarin vagy olaj

Thinkstock
Thinkstock

A zöldséglevesben főzd forrásig a tönkölybúzát a rozmaringgal és a felkockázott aszalt paradicsommal, utána fedő alatt főzd még a legkisebb fokozaton 15-20 percig, majd szűrd le, és hagyd kihűlni. Közben vágd nagyon apróra - vagy préseld ki - a fokhagymát, keverd össze a reszelt sajttal, zsemlemorzsával, tojással és a főtt tönkölybúzával, majd sózd, borsozd, fűszerezd ízlés szerint. A masszát hagyd állni egy keveset, hogy az ízek összeérjenek, majd nedves kézzel formálj belőle 8-12 egyforma nagyságú gombócot.

Forrósítsd fel a margarint vagy az olajat egy serpenyőben, és közepes lángon süsd a fasírtok mindkét oldalát 3-3 perc alatt aranybarnára. Tálalásig tartsd kis fokozatra kapcsolt sütőben. Friss idénysalátával és ricottával kínáld.

A mediterrán zöldségfasírt elkészítési ideje 50 perc, egy adagban 286 kcal, 10 g fehérje, 10 g zsír és 36 g szénhidrát van.


Sült fogasfilé currys burgonyapürével

Hozzávalók 4 személyre:

- 800 g főznivaló burgonya
- só
- 600 g sárgarépa
- 600 g fogasfilé
- 4 evőkanál olaj
- 1 evőkanál cukor
- bors
- 1 teáskanál vaj
- 2 evőkanál currypor
- 150 ml zsírszegény tej
- szerecsendió

Thinkstock
Thinkstock

Hámozd meg és kockázd fel a krumplit, majd sós vízben főzd addig, amíg teljesen puha lesz. Tisztítsd meg a sárgarépát, hosszában vágd félbe, a halat pedig vágd négy egyforma darabra. Két evőkanálnyi olajat forrósíts fel egy serpenyőben, dobd rá a répát és a cukrot, karamellizáld közepes fokozaton 3 percig, utána öntsd fel 300 ml vízzel, sózd, borsozd, és főzd még 10 percig. A vajat olvaszd fel egy edényben, majd pörköld meg rajta a curryt, öntsd fel a tejjel, forrald fel, sózd, borsozd, és fűszerezd szerecsendióval. A leszűrt főtt burgonyát öntsd a currys tejbe, majd botmixerrel pépesítsd, vagy nyomd át krumplinyomón.

Egy serpenyőben forrósítsd fel a maradék olajat, majd süsd meg benne a fogast, egyik oldalát 3 percig, sózd, majd fordítsd meg, és süsd újabb 3 percig. Ha a halfilé megsült, a karamellizált répával és a krumplipürével kínáld, tálalás előtt megszórhatod aprított, friss fűszernövényekkel.

A sült fogasfilé és a currys burgonyapüré elkészítési ideje 30 perc, egy adagban 382 kcal, 34 g fehérje, 13 g zsír és 30 g szénhidrát van.

Ez zsír! 40 kilót fogyott a híresség! Kattints a galériáért!


Pulykasült ananászos uborkasalátával

Hozzávalók 4 személyre:

- 1 csomag korianderzöld
- 2 evőkanál fehérborecet
- 3 evőkanál csiliszósz
- 3 evőkanál zöldségleves
- 500 g ananász
- 300 g uborka
- 3 evőkanál olívaolaj
- só
- cayenne-bors
- 400 g pulykamell
- 3 evőkanál olaj
- 1/2 teáskanál currypor
- bors
- 40 g babcsíra

Thinkstock
Thinkstock

Először a salátaöntethez vágd apróra a korianderzöldet, néhány levelet azonban hagyj egészben. A borecetet keverd össze a csiliszósszal, a zöldséglevessel és az egészben hagyott korianderrel, majd tedd félre 20 percre. Eközben hámozd meg az ananászt, vágd ki a szárát, és kockázd fel a gyümölcshúst. Az uborkát, ha kell, hámozd meg, majd szintén vágd kockákra. Vedd ki a korianderleveleket a salátaöntetből, önts hozzá olívaolajat, sózd és borsozd, majd öntsd az ananászra és az uborkára. Kevés olajon süsd meg a szeletekre vagy csíkokra vágott pulykamellet, sütés közben sózd, borsozd és fűszerezd ízlés szerint a húst. A sült pulyka mellé helyezd a salátát, tálalás előtt díszítsd az apróra metélt korianderrel és a babcsírával.

A sült pulyka és a ananászos uborkasaláta elkészítési ideje 30 perc, egy adagban 263 kcal, 25 g fehérje, 13 g zsír és 9 g szénhidrát van.

Átalakítunk! Elfoglalt anyukából trendi nő lett! Kattints a galériáért!


Kelkáposztás tészta szalámicsipsszel

Hozzávalók 4 személyre:

- 600 g kelkáposzta
- 1 hagyma
- 1 csokor friss vagy 2 teáskanál szárított kakukkfű
- 70 g szalámi - például téli, dán szalámi vagy csemegekolbász
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál ánizs
- 300 g tönkölybúza tészta
- só
- bors

Thinkstock
Thinkstock

Mosd meg alaposan a kelkáposztát, majd vágd ujjnyi csíkokra. A hagymád hámozd meg és kockázd fel, a kakukkfüvet aprítsd fel. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra, eközben egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és helyezd rá a nagyon vékonyra szeletelt szalámit vagy kolbászt, és süsd 15-20 percig, amíg csipsz nem lesz belőle.

Forrósíts fel egy serpenyőben olajat, dobd rá a kelkáposztát, a hagymát, a kakukkfüvet és az ánizst, majd gyakori kevergetés mellett párold 10-15 percig közepes fokozaton. A tönkölybúza tésztát a csomagoláson szereplő utasítás szerint főzd meg, majd keverd a kelkáposztához, sózd és borsozd. A szalámit tedd konyhai papírtörlőkendőre, hogy feligya a kisült zsírt, majd ezzel díszítsd a kelkáposztás tésztát.

A kelkáposztás tészta és a szalámicsipsz elkészítési ideje 35 perc, egy adagban 409 kcal, 16 g fehérje, 14 g zsír és 52 g szénhidrát van.

A fejünkbe vettük, hogy lefogyasztjuk az országot!

Te hány kilótól szeretnél megszabadulni 3 hónap alatt?

Mondd el nekünk, és mi minden segítséget megadunk neked céljaid eléréséhez!
Már közel 500 000 kilónál tartunk!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.