karácsony advent recept kreatív tipp sütemény maradék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha már az összes szomszédnak is jutott a túlméretezett mennyiségű sütiből, és fogalmad sincs, mit kezdj a maradékkal, kreálj belőlük teljesen újakat: megmutatjuk, hogyan!

Így december táján egyre több süteményt készítünk, amivel egészen addig nincs gond, míg maradéktalanul el nem fogynak. A félig megszáradt piskóta vagy bejgli is újrafelhasználható, ha rakott sütit készítesz belőle.

Forrás: Thinkstock

Hasonlóan a rakott főételekhez, a variációk száma itt is végtelen: a különböző, piskóta alapú süteményeket darabokra szaggatva pudinggal és gyümölcsökkel rétegezheted, majd a hűtőben várd meg, míg összeérnek az ízek, a bejglit pedig kivajazott tepsiben mákos-gyümölcsös tejjel és lekvárral leöntve sütheted újra ehetővé. A rátok maradt olyan száraz sütik, mint a zserbó, almás pite, bukta vagy mákos patkó segítségével máglyarakást is készíthetsz - így kiflit sem kell venni, és a maradék sütemények sem a szemétben landolnak. Másik kreatív megoldás száraz sütimaradékok eltüntetésére a csokigolyós módszer: a száraz maradékot morzsáld-törd össze apróra, keverj hozzá némi rumot és pikáns lekvárt, majd hagyd egy órát állni a hűtőben. Később formázz a masszából golyókat - akár meg is töltheted őket meggyel -, majd mártsd őket olvasztott csokiba, hihetetlenül finom édesség lesz a végeredmény.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.