Nyolcan erőszakoltak meg egy turistát

turista nemi erőszak India
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb csoportos erőszakról érkezett hír Indiából. A korábbi, nagy botrányt kavart esetekhez képest újdonság, hogy ezúttal egy európai turista, egy 39 éves svájci nő az áldozat, aki kerékpártúrára indult férjével az ország középső részén fekvő Madhya Pradesh államban - adta hírül a BBC.

A több száz kilométeres túra egyik állomásán egy falu közelében ütött tábort a pár pénteken, amikor egy nyolcfős csoport megtámadta őket. A férfiak összeverték és megkötözték a férjet, majd a szeme láttára csoportosan megerőszakolták a feleségét, végül a fák közé menekültek a zsákmánnyal: negyvenezer forintnak megfelelő rupellel és egy mobiltelefonnal. Mindkét áldozat lábadozik, a rendőrség beszélt velük, sőt nyolc gyanúsítottat is elfogtak, kihallgatásuk jelenleg is tart - közölték a hatóságok.

Az eset három hónappal azután történt, hogy egy 23 éves diáklányt ugyancsak csoportosan megerőszakoltak egy buszon, India fővárosában. A gyanúsítottak egyikét éppen most hétfőn találták holtan a cellájában; hivatalosan öngyilkos lett, a családja azonban gyilkosságra gyanakszik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.