Továbbra is életveszélyben a focista

műtét Akeem Adams életveszély focista műszív FTC amputálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A közvetlen életveszély elhárítása miatt amputálni kellett Akeem Adams bal lábát.

Továbbra is súlyos az állapota Akeem Adamsnek. A Ferencváros trinidadi futballistájának amputálni kellett a bal lábát. Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, a sportoló szeptember 25-én kapott szívinfarktust, majd műszívre kapcsolták.

Forrás: MTI/Földi Imre
Forrás: MTI/Földi Imre

Simon Krisztián és Akeem Adams a Ferencváros-Újpest meccsen

A klub keddi közleménye szerint a végtagizomzat elhalása a másfél héttel ezelőtti súlyos szívinfarktus és a keringés összeomlásának szövődményeként alakult ki. A műtét a közvetlen életveszély elhárítását szolgálta. "A műtét sikerült, Akeem Adams keringése stabil, de állapota továbbra is súlyos, életveszélyes" - áll a közleményben.

A 22 éves védő nyáron igazolt a Ferencvárosba. Szeptember 22-én még pályára lépett az Újpest ellen 3-1-re megnyert rangadón, három nappal később azonban otthonában rosszul lett és kórházba szállították. Ezután több műtéten is átesett, és mivel szíve nem vette át azokat a funkciókat, amelyeket el kellene látnia, műszívre kapcsolták. A játékos családja Magyarországon van - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.