petefészekrák Gomes műtét Anastacia Angelina Jolie melleltávolítás rák petefészek Csillag születik
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 28 éves táncoslány testét másfél éve támadta meg a gyillkos kór. Mostanra tünetmentes, mégis úgy döntött, biztonsági okokból kiveteti petefészkét és mellének mirigyállományát.

Nem csak Angelina Jolie, de pár napja Anastacia is levetette a melleit. Úgy tűnik, hazánban is egyre elterjedtebb ez a fajta megoldás a rák ellen. Most a Csillag születikből ismert Gomes döntött úgy, meghozza élete legnehezebb döntésést.

Fotó: RTL Klub
Fotó: RTL Klub

- Alig egy évvel ezelőtt egy rutinvizsgálaton derült ki, hogy petefészek-daganatom van. Kezdetben jó indulatú cisztának gondolták az orvosok, de nagyobb volt a baj - árulta el a fiatal lány diagnózisát a Borsnak. Nem csoda, hogy a táncos megijedt, mert édesanyja 36 évesen ugyanebbe a betegségbe halt bele.

Gomes tehát nem kockáztat, önként vállalja a drasztikusnak tűnő, de végül a teljes testi-lelki gyógyuláshoz vezető műtétsorozatot. - Nem volt könnyű döntés, de a helyes út, ha nem várom ki az öt évet, hiszen akkor már áttétek is keletkezhetnek. Januárban kés alá fekszem és hagyom, hogy eltávolítsák a petefészkemet és a mellemből azokat a szöveteket, melyekben sejtszinten megtalálható a rák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.