depresszió szex cyberszex stressz mentális egészség webkamera férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azok az emberek, akik gyakran élnek virtuális szexuális életet, vészesen nagy arányban szenvednek depressziótól, stressztől, és napi több órát töltenek ezzel a tevékenységgel - derült ki egy kutatásból.

Férfiasak, intelligensek, és a cyberszexhez menekülnek

Egy ausztrál kutatás azokról az emberekről készített tanulmányt, akik a neten keresik a szexuális kielégülést. Kiderült, hogy ezek az emberek magasan képzettek, "igencsak férfiasak", 18-80 év közöttiek, és hetente több mint 12 órát töltenek ezeken a weboldalakon. Főként csetelnek, webkamerájuk segítségével cyberszexelnek, videókat vagy képeket töltenek le, vagy erotikus e-maileket küldenek. A megkérdezett 1325 amerikai és ausztrál több mint 65 százaléka mondta azt, hogy találkozott már személyesen olyannal, akit az interneten ismert meg.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Minden harmadik depressziós?

A legaggasztóbb a csoport igen rossz mentális egészségi állapota. "27 százalékuk mérsékelt vagy súlyos depresszióban szenvedett, 30 százalékuk az átlagnál feszültebb, 35 százalékuk pedig közepes vagy súlyos mértékű stressznek volt kitéve" - mondta a kutató.

Így szeretnének jobb kedvre derülni?

Minél súlyosabb volt az állapotuk, annál többször élték ki az internet segítségével a szexuális feszültségüket. Az arány azért ennyire magas, mert ezek az emberek nem személyesen, hanem az interneten élnek társadalmi életet. "Az is lehetséges, hogy a depressziós emberek azért töltenek sok időt ezeken az oldalakon, hogy jobb kedvük legyen, vagy a stresszt levezessék" - nyilatkozta a szakértő.

Ann Knowles professzor, a kutatás témavezetője elmondta, az eredmények klinikailag relevánsak, mert egyre több ausztrál fordul szaksegítségért ilyen problémákkal. "Ha jobb képet kapunk arról, hogy kik töltenek túl sok időt ezeken az oldalakon, akkor beazonosíthatjuk őket, hogy segítsünk nekik."



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.