karácsony csoda Ausztrália mikulás Jézuska Kumin Viktória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha merünk hinni a csodákban, néha valóban megtörténhetnek. Így volt ez egy hétéves kislánnyal is, aki úgy gondolta, ír egy levelet a Jézuskának.

A karácsony közeledtével szinte mindenkit ünnepi hangulat kerít hatalmába. Elég meghallanunk egy számunkra kedves dalt, vagy megéreznünk a karácsonyi vásárok illatát. Ilyenkor eszünkbe jut sok gyermekkori élmény és rengeteg számunkra kedves pillanat, amit megtapasztalhattunk annak idején karácsony szent estéjén.

rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence
rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence


Az RTL Klub Híradójának bájos műsorvezetője gyermekkori élményéről mesélt a Life.hu-nak. "Csoda történt velem körülbelül 7-8 éves koromban. Írtam egy képeslapot a Jézuskának - így is volt megcímezve: Jézuska, Menny -, és a húgomnak, illetve magamnak kértem benne egy-két ajándékot. Akkoriban hittanra jártam, valószínűleg ezért írhattam pont a Jézuskának. A szüleim nem tudtak róla, mert 7-8 évesen már szégyelltem, hogy ilyeneket irkálok. Azonban 24-én este egyszer csak csöngetnek, a szüleim döbbenten indultak az ajtó felé, hogy mégis ki az, aki 24-én este csönget nálunk. Az ajtóban nem volt senki, de a lábtörlőn ott volt egy csomag, benne egy levél a Jézuskától és a kért ajándékok! Mindenki megdöbbent, én pedig bevallottam, hogy én írtam a mennyországba. Apukám kirohant a házból, az utcára, hogy utolérje a 'Jézuskát', megköszönje, behívja, de már nem volt ott senki. Azóta sem derült ki, hogy ki lehetett a titokzatos jótevő.."

Van, ahol a Mikulás jön a Jézuska helyett
1993-ban Ausztráliában egy különleges karácsonyi élményben lehetett része az RTL Klub műsorvezetőjének. "Nyáron, a nagy kánikulában, 44 fokban, a Csendes-óceán partján piknikkel ünnepeltem. (Amikor itthon tél van, ott nyár.) Ráadásul ott kicsit másképp is ünnepelnek: nem 24-én este, hanem 25-én hajnalban jön a Mikulás, és nem a Jézuska. Sok család már november elején vagy közepén felállítja a fát, és amikor megvan az ajándék, becsomagolják, és már akár novemberben odateszik a fa alá, és ott gyűlnek az ajándékok" - mesélte Viktória a Life.hu-nak.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.