Látványos ünnepi szalvéta saját kezűleg - lépésről lépésre

szalvéta karácsony dekoráció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha magad készíted el a karácsonyi dekorációd darabjait, valóban különleges dolgokat álmodhatsz meg. Most lépésről lépésre segítünk, hogy a fantáziádnak tényleg semmi se szabhasson határt.

Amire szükséged lesz:

- égetett pergamen, díszpapír
- pecsét
- fém bélyegzőpárna
- karton WC-papírgurigák
- mutatós fóliák, pihék, tollak és fényes hatású papírok
- csat/patent a szalvétára
- flitteres konfetti és kisebb ajándékok, melyek belehelyezhetők a szalvétába
- különböző szélességű masnik és más dekoreszközök, mint szövetvirágok, fahéjrudak, amulettek, gyöngyök
- ragasztópisztoly és 7 mm-es színes ragasztórudak (piros, kék, sárga és zöld, színtelen)

Első lépés

Vágj le a dekorpapírból egy 43x18 cm nagyságú darabot. Helyezd a mintás felével lefelé az asztalra, jelölj be vonalakat 10 cm-re a széleitől. Utána hajtsd be a széleket, és ragaszd le a ragasztópisztollyal, egy színtelen ragasztórudat használva. Ezzel erősíted meg a szalvétagyűrű széleit. Használj egy kis adag ragasztót ahhoz, hogy lezárd a gyűrű végeit teljes hosszában.

Második lépés

Helyezz három darab WC-papírgurigát a papírra az elejétől a végéig, majd szorosan kezdd el a papírt rátekerni a gurigákra. Tegyél egy kis színtelen ragasztót a ragasztópisztollyal végig a papír széléhez, és folytasd a papír felcsavarását.

Harmadik lépés

Húzd ki finoman a két szélső gurigát, és az így keletkezett helyen köss masnit a belső és a szélső gurigák közé. Finoman formáld "derék" alakúvá a papírt, és köss rá egy masnit. Helyezz kis ajándékot és konfettit a belső gurigába, mielőtt a fentihez hasonló módon rögzíted a másik végét is. Ha tovább szeretnéd dekorálni a szalvétát, hagyd kilátszani a végeken a kartonpapírt. Amíg díszíted, addig ezt a részt fogd meg, hogy ne gyűrd össze a kész, már a díszpapírral körbetekert darabot.

Negyedik lépés

Utolsó lépésként díszítsd a szalvétát díszpapírokkal, masnival, rétegelt papírral, különböző szegélyekkel, és más egyéb dekorációval, ízlés szerint. Végül óvatosan vedd ki mind a két végéről a gurigákat.



Dekoratív pecsét készítése

Töltsd meg a ragasztópisztolyt egy színes ragasztórúddal. Helyezz egy nagyobb adag meleg ragasztót a pergamenre vagy díszpapírra. Dolgozz gyorsan, hogy a ragasztó formázható maradjon. Nyomd a pecsétnyomót a bélyegzőpárnára, és utána helyezd rá a meleg ragasztóra. Ismételd meg ezt többször, és készíts több pecsétet. Amikor a ragasztó kihűlt, húzd le a pecséteket a pergamenről. Gyakorolj addig, amíg ki nem tapasztalod, hogy milyen mennyiségű ragasztóra van szükséged az egyedi pecséted elkészítéséhez.



Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Tipp! Házikedvencek döbbenetes képeken! Kattints a galériáért!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.