Megtalálták a napok óta eltűnt magyar lányt Máltán

Facebook rendőrség Málta eltűnt lány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bugibba máltai településen megtalálták R. Ágnes 18 éves magyar lányt, akit vasárnap óta eltűntként kerestek a szigetországban - jelentette szombaton a Times of Malta napilap online változata. A helyi rendőrség nem szolgált további információkkal.

R. Ágnes hozzátartozói a hét elején felhívást tettek közzé, miután a lány nem adott életjelt magáról. A keresésbe a Külügyminisztérium és a római magyar konzulátus is bekapcsolódott, az intézmények tartották a kapcsolatot Ágnes családjával is. Napokig senki sem tudott róla semmit, Facebook-ismerősei aggódó üzeneteket, posztoltak üzenőfalára, ezekre azonban nem reagált, ahogy rokonai megkeresésére sem. Az aggodalmat csak fokozta, hogy nem sokkal korábban Máltán holtan találtak egy orosz lányt, akit szintén eltűntként tartottak nyilván. A magyar lány március óta él a földközi-tengeri szigetországban a nagybátyja családjánál.

Thinkstock
Thinkstock

A Blikk pénteken megírta: a közösségi oldalon üzenetet írt nagynénjének. "A Facebookon üzent a húgomnak, hogy nem akar visszamenni, de hazamenni sem: hagyják őt békén, jól érzi magát ott, ahol most van" - mondta a lapnak a lány édesanyja, aki szerint azonban a lánya önszántából nem írhatott ilyet, mert sohasem korlátozta semmiben, így most is beleegyezett volna, hogy máshol éljen. A lap segítséget kínált fel a nőnek, hogy kiutazzon Máltára és első kézből értesülhessen a fejleményekről. Másnap újabb üzenetről számolt be a lap, amelyet már édesanyjának írt Ágnes: ebben az állt, hiányzik neki és szeretne hazamenni vele.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.