betörés Németh Kristóf színház rendőrség igazgató riasztó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Németh Kristóf, a színház igazgatója csak csütörtök délelőtt szerzett tudomást az esetről, mivel a riasztóért felelős biztonsági cég hajnalban nem a mostani, hanem a régi igazgatót, Balázsovits Lajost hívogatta.

A Játékszínben egész nap rendőrök és helyszínelők keresték a nyomokat, hogy mihamarabb elkapják az elkövetőket. Bárki is áhítozott egyébként a színház értékes jelmezeire és modern felszereléseire, nem járt sikerrel, mert az üvöltő riasztó megzavarta. A rendőrök az igazgatóval együtt órákig járták az épületet, hogy ellenőrizzék, nincs-e ott a gonosztevő, és nem hiányzik-e valami - írja a Blikk.hu.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Fotó: Tuba Zoltán [origo]

"A hátsó rácsot felfeszítették, és betörték az ajtót, de a rongáláson kívül nincs más kár, nem vittek el semmit, ez az öröm az ürömben. A biztonsági cég, amelynél hajnali 2 óra 23 perckor jelzett a rendszer, megpróbálta elérni azokat, akiknek a neve az ő nyilvántartásukban szerepel, azaz Balázsovits Lajost és a volt műszaki vezetőt, de ők közölték, hogy nekik már semmi közük a színházhoz" - mesélte Kristóf. "Pár napja történt csak az átadás-átvétel, így lehetett az, hogy ennél a cégnél még volt meg az új értesítendő lista, ám azt nem értem, ők miért nem szóltak nekünk.

Balázsovits Lajos nem érti, mi köze van neki ehhez az egészhez, hiszen augusztus 1-je óta nem vezeti a Játékszínt. "Éjjel le volt halkítva a telefonom, így nem hallottam, hogy kerestek, de délelőtt 11 körül visszahívtam az ismeretlen számot. Ekkor derült ki számomra, mi történt. Elmondtam, hogy kit kell keresniük, de ezen kívül mégis mit tehettem volna?" - mondta Balázsovits a Blikk újságírójának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.