Amnéziában szenved, akár kómába is eshet a Rippel fivérek édesanyja

kóma életveszély amnézia támadás Rippel Ferenc koponya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még nincs túl az életveszélyen a Rippel fivérek édesanyja, akit a héten egy ismeretlen megtámadott, kirabolt és megsebesített. A 67 éves Irénke néni nyílt koponyaalapi törést szenvedett, kifolyt a vér az agyában, átmeneti amnéziában szenved és akár egy rossz mozdulattól is kómába eshet. Csak a szerencsének köszönhető, hogy még életben van, hiszen támadása napján épp vastag sapkát viselt, amely felfogta az ütések egy részét - tudta meg a Life.hu a Frizbi forgatásán.

Kedden, fényes nappal, otthonától nem messze támadták meg a Rippel fivérek édesanyját, akinél épp több mint 200.000 forint készpénz volt, ezért próbálta mindenáron megvédeni a táskáját. A támadója vélhetően emiatt dühödött fel és ütötte meg többször a 67 éves asszonyt, aki nyílt koponyaalapi törést szenvedett és életveszélyes állapotban fekszik a kórházban. Irénke néni nagy valószínűség szerint annak köszönheti az életét, hogy az első hideg napok egyikén vastag sapkában indult útnak, amely felfogta az ütések egy részét - tudta meg a Life.hu a Frizbi felvételén.

Fotó: TV2
Fotó: TV2

"Anya az akadémiánk adminisztrátora, és épp a tagdíjakat vitte volna haza. Valaki vélhetően megfigyelhette őt, és tudatosan támadhatta meg, amikor nála volt ez a nagyobb összeg" - mondta Rippel Ferenc, aki testvérével, Viktorral együtt aggódva mesélt Hajdú Péternek szeretett anyjuk állapotáról.


"Édesanyánk agya a történtek hatására bevérzett, és duzzanatok alakultak ki a koponyáján belül. Mivel a koponyacsont befelé tört, megsértve a hallójáratot, ezért egyelőre nem hall. Átmeneti amnéziában szenved, nem emlékszik a támadásra, csak az azt megelőző és az utána következő perceket tudja felidézni. Jelen pillanatban az is jó hír, hogy a vér térfogata nem nő a fejében, de továbbra is közvetlen életveszélyben van" - árulta el Ferenc, hozzátéve, hogy még nagyon hosszadalmas és lassú gyógyulási folyamat előtt áll az édesanyjuk, ha egyáltalán túléli a sérüléseit. "A gyógyulási időszakban édesanyánknak minden lépésére vigyáznia kell majd, hiszen egy rossz mozdulattól is megszédülhet és ha beüti a fejét, akár kómába is eshet. Sok kezelésre lesz szüksége, főleg a lelkének" - tette hozzá az aggódó fiú, aki a testvérével mindent elkövet azért, hogy a rendőrséggel együttműködve kézre kerítsék édesanyjuk támadóját és felhívják a figyelmet arra, hogy bárkit bármikor érhet támadás akár egy jól ismert, megbízhatónak vélt környéken is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.