vonatbaleset Kelenföld vonat Budapest tömegbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Száz méterre állt meg egymással szemben az a két vonat, amelyek szombat délután a biztosítóberendezés hibája miatt kerültek azonos sínre Budapesten - írja az Origo.

Ugyanazon a vágányon, egymástól mindössze száz méterre, szemben állt meg két gyorsvonat Kelenföld és Háros között, ahol a biztosítóberendezés hibája miatt egyetlen vágány járható. Egy Szombathelyre induló gyorsvonat és a Pécsről érkező Tubes Intercity eddig tisztázatlan okok miatt haladt egymással szembe. Szerencsére mindkét szerelvénynek sikerült időben megállia, így elkerülték az ütközést és a tömegkatasztrófát.

Forrás: MTI/Beliczay László
Forrás: MTI/Beliczay László

A MÁV közölte, hogy Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes, a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs, a Budapest-Székesfehérvár-Szombathely és a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vasútvonalakon közlekedő valamennyi vonat pót- és helyjegy megváltása nélkül vehető igénybe szombaton 11 órától 18 óráig - derül ki az Origo cikkéből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.