Választási plakátok - fogjuk fogyókúrára a politikusokat

diéta kövérség fogyás politika light politikus dietetikus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több politikus is feszülő ingnyakkal próbálja meggyőzni a választókat a plakátokon, hogy szavazzunk rájuk április 6-án. Szimpatikus tud lenni egy túlsúlyos politikus? Megkérdeztük Dadda Noémi dietetikust és Magyar Kornélia politikai elemzőt, hogy mondják el a véleményüket arról, megjelenésükkel milyen üzenetet közvetítenek a túlsúlyos politikusok a választók felé.

A politikusok egész nap rohannak, enni szinte nincs idejük, majd amikor farkeséhesen hazaérnek, válogatás nélkül megeszenek mindent, ami a hűtőben a kezük közelébe kerül.Tényleg csak az elmúlt pár hónap, a kampányidőszak eredménye a szemmel látható túlsúly?

Fotó: Pályi Zsófia - Origo

A dietetikus szerint a túlsúly egyértelműen azt sugallja, hogy a politkus életmódja nem kielégítő.

"Nem táplálkozik helyesen vagy nem végez testmozgást. Ez igaz minden elhízott illetve túlsúlyos emberre független attól, hogy milyen munkát végez. Az, hogy valaki elhízott, nem vonható párhuzamba azzal, hogy jól vagy rosszul végzi a munkáját, legyen az orvos, tanár vagy politikus.

Forrás: Life.hu

Ahhoz, hogy egészséges, erős és fitt férfi benyomását keltse naponta 4-5 alkalommal, rendszeresen kellene enni egy keveset. Ezt talán a legnehezebb megvalósítani az ő napirendjük mellett. Emellet az sem mindegy, hogy mit visznek be a szervezetükbe, javasolt a teljeskiőrlésű péksütemények, tészták, cereáliák, sok friss zöldség, gyümölcs, alacsony zsírtartalmú állati eredetű fehérjék. A rendszeres testmozgás sem elhanyagolható, amit szintén nehezen lehet megvalósítani, de nem lehetetlen.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Talán az akaraterő hiánya és szervezetlenség mutatkozhat meg azokon az embereken, akik nem tudnak megszabadulni a felesleges kilóktól, az extrém eseteket kivéve, és ez egy politikusnál nem jó üzenet a választók felé" - elemezte a Life.hu dietetikus szakértője, Dadda Noémi a látottakat.

Akik rendszeresen sportolnak

Orbán Viktor miniszterelnök focizik
Lukóczki Károly a 14 egyéni választókerület Kormányváltók képviselőjelöltje szkanderezik
Pintér Sándor belügyminiszter teniszezik, jógázik
Z.Kárpát Dániel a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje küzdősportokal, úszással és futással tartja karban magát 
Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíció elnöke rendszeresen fut

Választási plakátok 2014-ben, stylist szemmel - ki viszi a prímet?http://www.life.hu/trend/20140320-valasztas-2014-szemes-nora-szemelyi-stylist-segitsegevel-megneztuk-es-elemeztuk-a-plakatokat.htmlAz egész országot beborítják a választási plakátok, így akiket hidegen hagy a politika, azok is lépten-nyomon belebotlanak a témába. A Life.hu is körbenézett a szerkesztőség környékén, ki hogyan próbál kampányolni. Megkértük Szemes Nóra személyi stylistot, mondja el a véleményét arról, hogy szigorúan stylist és fotós szemmel milyen üzenetet közvetítenek a politikusok a megjelenésükkel, az öltözködésükkel a plakátokon.Trend--Gyurcsány Ferenc főzéssel lazíthttp://www.life.hu/bulvar/20140306-gyurcsany-ferenc-fozessel-lazit.htmlA Life.hu A politikus is ember című sorozatában politikusok mindennapjait, politikától távoli, emberi arcát mutatjuk be - politikamentesen. Ismerjétek meg jobban Gyurcsány Ferencet, egykori miniszterelnököt, jelenleg a Demokratikus Koalíció elnökét.TV + BulvárFotó: Hámori Zsófia/Life.huKétszer is életveszélybe került Mesterházy Attilahttp://www.life.hu/bulvar/20140325-ketszer-is-eletveszelybe-kerult-mesterhazy-attila.htmlA Life.hu "A politikus is ember" című sorozatában politikusok mindennapjait, politikától távoli, emberi arcát mutatja be - politikamentesen. Ismerjétek meg jobban az MSZP elnökét, Mesterházy Attilát, a Kormányváltók miniszterelnök-jelöltjét. TV + Bulvár

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.