Blikk értesülései szerint korábban két eljárás is indult az ellen a férfi ellen, aki a gyanú szerint megerőszakolt egy lányt az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának fonyódligeti gólyatáborában. 

Korábban a Life.hu is megírta, hogy valószínűleg a rendezvény 38 éves fotósa volt az elkövető, aki korábban többször is járt a kar gólyatáboraiban. A gyanúsított korábban már két alkalommal, hasonló bűncselekmények miatt állt a bíróság előtt. A Blikk értesülései szerint a gyanúsított K. Sándor Szilárd, akit 1996-ban már büntettek erőszakos közösülés miatt, 2004-ben pedig szemérem elleni erőszak ügyében indult ellene eljárás, az elmúlt napokig az ELTE Bölcsészettudományi karának hallgatója volt. 

A Havaria Press értesülése szerint még a hét végén alapos házkutatást tartottak a gyanúsítottnál, lefoglalták a fényképezőgépét, számítógépét és ruháit is, amiket vegyész szakértő vizsgál. Úgy tudni, hogy a férfi beismerő vallomást tett.

Mivel az illető szervezőként vehetett részt a rendezvényen, a gólyatábor előkészítése nem kellő gondossággal történt, emiatt a közreműködőkkel szemben is felelősségre vonást kezdeményeznek. A vizsgálat lezárásáig felfüggesztik a tanító- és óvóképző kar hallgatói önkormányzatának működését.

Forrás: Thinkstock

A bűncselekmény augusztus 30-án, szombat hajnalban fél 4 körül történt Fonyódligeten. A lány megpróbált ellenállni a férfinak, aki ezért először megverte, majd meg is erőszakolta. Az eset az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar gólyatáborában történt. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság nemi erőszak miatt indított nyomozást.