Nemzetközi Úszószövetség Az Év Úszója FINA Hosszú Katinka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú Katinkát választotta az év legjobb női úszójának a nemzetközi úszósport szövetség, a FINA.

Katinka, akivel nemrég Szily Nóra beszélgetett itt, a Life.hu-n, ezt írta ki közösségi oldalára magyarul és angolul: "Én lettem az év női úszója. Köszönöm a rengeteg támogatást!!! (férfi: Chad Le Clos) - I am the female swimmer of the year. Thank you for ally our support!!! (Male: Chad Le Clos)".

Forrás: Facebook/Hosszú Katinka

A nagyszerű magyar úszónő még ezekben az örömteli pillanatokban sem feledkezett meg a fair playről, hiszen a férfi nyertes nevét is megírta a bejegyzésben.

A díjátadóról részletesen az Origo főoldalán olvashatsz!

A Vasas úszónője az év főversenyén, a berlini Európa-bajnokságon három arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szerzett: 400 és 200 méter vegyesen rendkívül magabiztosan védte meg címét, valamint 100 méter háton sem talált legyőzőre. Második lett 200 méter gyorson, míg harmadikként ért célba 200 méter pillangón és a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként. Emellett nagy fölénnyel megnyerte a rövidpályás világkupa-sorozatot, amelyben 51 elsőséget gyűjtött és ötször állított fel világrekordot - gyűjtötte össze az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.