Két magyar állampolgár is volt a kigyulladt olasz kompon

Forrás: AFP/Renato Esposito -
komphajó Külgazdasági és Külügyminisztérium vészjelzés olasz magyar állampolgárság baleset Görögország tűz komp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A görögországi partoknál kigyulladt Norman Atlantic olasz komphajón két magyar állampolgár utazott. Egyikük biztonságban van, de a másikról nincsenek információk.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter utasítására a római és az athéni magyar nagykövetség kiemelten foglalkozik a balesettel, ügyeletet tartanak és folyamatosan tájékoztatják a tárcát – tudósít az MTI.

Egy sérültet szállítanak kórházba Forrás: AFP/Renato Esposito

Az olasz komphajó rakodóterében vasárnap hajnalban ütött ki tűz, aminek oka egyelőre ismeretlen. Többen pánikba estek, és a tengerbe ugrottak.

Az egyik görög tévé felvétele, amelyen jól látszik a baleset Forrás: AFP

A hajó a görögországi Patrasz kikötőjéből tartott az olaszországi Anconába, és Othonoi görög szigettől 60 kilométerre északnyugatra adott le vészjelzést.

A görög tengerészeti miniszter hétfőn közölte: a legfrissebb hírek szerint öten vesztették életüket a balesetben. Az áldozatok kiléte egyelőre ismeretlen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.