Alig telt el három nap az utolsó repülőgépbaleset, az AirAsia egyik gépének eltűnése óta, máris újabb repülő keveredett bajba. Túlfutott - vélhetően a rossz időjárás miatt - a futópályán az AirAsia Manilából Kalibo repterére tartó belföldi járata.

Csak most kerül fel a nagy hírportálokra a legutóbbi baleset, amely pár órája, ottani idő szerint 17.40-kor történt: Kalibo repterén túlfutott a Z2272-es számú leszálló, AirAsia Zest A320-as repülőgép. Az utasok a vészcsúszdákon hagyták el a gépet - adta hírül a Rappler.com, a Fülöp-szigetek hírportálja. 153 ember és a személyzet volt a fedélzeten, senki sem sérült meg komolyabban, az idősek orvosi ellátást kaptak. A rossz időjárás, az erős szél miatt történt a baleset.

Forrás: Rappler.com

Rájár a rúd az AirAsia légitársaságra. Szombatról vasárnapra virradó éjjel 162 utassal - javarészt indonéz állampolgárokkal - a fedélzetén eltűnt egy, a Surabayából Szingapúrba tartó AirAsia repülőgép. Kedden reggel Borneó partjainál találtak olyan roncsokat, amik nagy valószínűséggel egykor az utasszállítóhoz tartoztak, ugyanis a gyanús darabok nagyon közel vannak ahhoz a helyhez, ahol utoljára feltűnt a radaron a 8501-es.

Forrás: AFP/Laurent Fievet