repülőgép baleset repülőgép baleset AirAsia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alig telt el három nap az utolsó repülőgépbaleset, az AirAsia egyik gépének eltűnése óta, máris újabb repülő keveredett bajba. Túlfutott - vélhetően a rossz időjárás miatt - a futópályán az AirAsia Manilából Kalibo repterére tartó belföldi járata.

Csak most kerül fel a nagy hírportálokra a legutóbbi baleset, amely pár órája, ottani idő szerint 17.40-kor történt: Kalibo repterén túlfutott a Z2272-es számú leszálló, AirAsia Zest A320-as repülőgép. Az utasok a vészcsúszdákon hagyták el a gépet - adta hírül a Rappler.com, a Fülöp-szigetek hírportálja. 153 ember és a személyzet volt a fedélzeten, senki sem sérült meg komolyabban, az idősek orvosi ellátást kaptak. A rossz időjárás, az erős szél miatt történt a baleset.

Forrás: Rappler.com

Rájár a rúd az AirAsia légitársaságra. Szombatról vasárnapra virradó éjjel 162 utassal - javarészt indonéz állampolgárokkal - a fedélzetén eltűnt egy, a Surabayából Szingapúrba tartó AirAsia repülőgép. Kedden reggel Borneó partjainál találtak olyan roncsokat, amik nagy valószínűséggel egykor az utasszállítóhoz tartoztak, ugyanis a gyanús darabok nagyon közel vannak ahhoz a helyhez, ahol utoljára feltűnt a radaron a 8501-es.

Forrás: AFP/Laurent Fievet

Friss! Megtalálhatták az eltűnt utasszállító roncsaithttp://www.life.hu/news/20141230-az-airasia-eltunt-utasszallito-repulogep-roncsait-talalhattak-meg-a-tengerben.htmlIndonéz illetékesek szerint szinte biztosra vehető, hogy megtalálták a tengerben vasárnap eltűnt utasszállító repülőgép roncsait.News--1 éve küzd a felépülésért Michael Schumacherhttp://www.life.hu/news/20141229-michael-schumacher-1-eve-szenvedett-eletveszelyes-serulest-sieles-kozben-a-francia-alpokban.htmlMichael Schumacher 2013. december 29-én, azaz pont 1 éve szenvedett életveszélyes sérülést síelés közben. A hétszeres Forma-1-világbajnok két agyműtét és hosszú kóma után most svájci otthonában gyógyul. Menedzsere szerint nem igaz, hogy javul az állapota és még hosszú út áll előtte...News--Jön a brutális hideg - Ezekre figyelj!http://www.life.hu/news/20141230-brutalis-hidegre-intenek-mindenkit-a-mentok-es-az-antsz.htmlMár kedden nagyon hidegre számíthatunk, szilveszter éjjelén pedig akár mínusz 15 fok is lehet. A mentők és az ÁNTSZ mindenkit arra kér, körültekintően készüljenek fel a brutális hidegre.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.