A szem a lélek tükre, ez nyilvánvaló. De mit tudhatunk meg a szemszínből? Utánajártunk.

A sötét szemű emberek hamarabb berúgnak

Van összefüggés a szemszín és az alkoholtűrés között. Egy kísérletben ugyanannyi alkoholt fogyasztottak világos és sötét szeműek, ennek eredményeképp pedig kiderült, a barna szeműek bírják a legrosszabbul az italozást, a világos szeműek pedig hajlamosabbak túlinni magukat.

A világos szeműek intrikusak

Egy ausztrál kísérletből arra következtettek, a világos szeműekkel nehezebb megegyezni, és kevésbé empatikusak, barátságosak vagy nagylelkűek, helyette inkább hidegek és intrikusak. 

Megbízhatóbbak a sötét szeműek?

Egy tanulmány szerint inkább a sötét szemszínű embereket gondolják ránézésre mások megbízhatónak, a kék szeműeket viszont egyáltalán nem. Viszont a legszexibbnek a kék és zöld szemű nőket választották a férfiak.

A világos szeműek jobban bírják a fájdalmat

A világos szemű nők jobban bírják a szülési fájdalmakat, mint a sötét szeműek. A barna szemű nők többször kérnek érzéstelenítést, és a depresszióra is hajlamosabbak.

Miről árulkodik a hajstílusod?
Göndör, vasalt, frufrus vagy fiús? Megmondjuk, miről árulkodik a hajstílusod. Ha inkább a hajszíned alapján szeretnéd megtudni, milyen a személyiséged, azt is eláruljuk. Sőt, a vágyaid is összefüggenek a hajfestési szokásaiddal.

Dominánsabbak a barna szeműek

A sötét szemszínű férfiakat mindenki dominánsabbnak, erősebbnek gondolják, mint azokat, akik kék vagy zöld szeműek.

A sötét szeműek jobb sportolók

Bár a fájdalmat kevésbé bírják a sötét szeműek, egyértelműen jobbak a labdajátékokban, mint világos szemű társaik, ez amiatt is lehet, hogy az ő szemükben több a melanin. Minél több a melanin, annál gyorsabban működik az agy.

Forrás: Thinkstock

A személyiséggel is van összefüggés

A barna szeműek barátságosabbak, praktikusan gondolkodnak és komolyabbak. Nagyobb a felelősségérzetük, de képesek élvezni is az életet. A zöld szeműek misztikusak, szexik és jól teljesítenek nyomás alatt. Vidám és intellektuális természetűek. A kék és szürke szeműek távolságtartóak, de közben viccesek és érdeklődőek.