Jön a kánikula!

Forrás: MTI/Kovács Attila -
zivatar időjárás-előrejelzés csapadék vihar kánikula hőség zápor széllökés jégeső
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerdán még számíthatunk záporra, zivatarra, a hét második felében azonban már itt a hőség, amikor már éjszakára sem hűl le a levegő.

Szerda délután lehet még egy-egy zápor, zivatar, délen ezeket viharos széllökések kísérhetik - írja az Origo az MTI híre alapján.

Így hűsítik magukat a kánikulában a Szabadság téren Forrás: MTI/Kovács Attila

A csapadék mennyisége folyamatosan csökken, és ezzel párhuzamosan egyre melegebb lesz. Csütörtökön már 29-33, pénteken 30-34, szombaton 31-35, vasárnap pedig 32-36 fokos csúcshőmérsékletekkel, és szinte zavartalan napsütéssel számolhatunk.

A levegő éjszakára sem hűl le jelentősen, 17-22 fok közötti hajnali hőmérsékletek várhatók. Helyi záporok, zivatarok kialakulhatnak.

Újabb jelentős csapadékra jövő hét elejéig várni kell, akkor azonban újabb zivatarok jöhetnek, kedden pedig több fokkal visszaesik a hőmérséklet, napközben már csak 18-25 fok közötti értékek várhatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.