Augusztusban szabadul Oscar Pistorius

Forrás: AFP/Herman Verwey -
gyilkosság börtönbüntetés börtön Oscar Pistorius Reeva Steenkamp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Modell barátnője megöléséért tavaly októberben öt év szabadságvesztésre ítélték a hatszoros paralimpiai futóbajnokot, Oscar Pistoriust, aki jó magaviselete miatt augusztusban már szabadulhat. Büntetése fennmaradó részét pedig házi őrizetben töltheti. 

Megdöbbentő, de nagyon úgy tűnik, hogy a dél-afrikai törvények szerint Oscar Pistorius, jó viselkedése miatt - veszélyt nem jelentő őrizetesként - augusztus 21-én szabadulhat.Tíz hónapig volt börtönben, a hatszoros paralimpiai futóbajnok ötéves büntetése fennmaradó részét pedig házi őrizetben tölti.

Forrás: AFP/Herman Verwey

Ahogyan arról korábban a Life.hu is beszámolt: Oscar Pistorius saját házában, 2013. február 14-én a fürdőszoba ajtaján keresztül négy lövéssel agyonlőtte 29 éves modell barátnőjét, Reeva Steenkampot, mert állítólag betörőnek hitte.

A gyilkosság miatt gondatlanságból elkövetett emberölésért ítélték el. Az ügyét novemberben tárgyalják majd másodfokon, az ügyészség ugyanis fellebbezett az ítélet ellen és azt akarja elérni, hogy az egykori sportolót előre megfontolt emberölésben mondják ki bűnösnek, amiért 15 év szabadságvesztéssel büntethető.

Reeva Steenkamp terhes volt?

A Daily Mail információi szerint a 29 éves nő várandós lehetett, amikor Oscar Pistorius 4 lövéssel meggyilkolta. A teljes cikket ITT találod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.