Som-Balogh Edinát hamis pornóképpel alázták meg

Fotó: Margitay Klára/Life.hu -
pornókép Som-Balogh Edina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Visszaéltek a Barátok Közt gyönyörű sztárjának jogaival egy pornóújságban. Ráadásul a várt kártérítést nem csak hogy nem kapta meg, hanem még pórul is járt. 

Néhány éve egy pornómagazin mellékletének címlapján Som-Balogh Edina arcát montírozták egy másik nő testére. Edina perelt a megalázó kép miatt, és kártérítést ítéltek neki, többmillió forint értékben.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

A lap szerkesztője, Lévai Adrienn (VV Dóri barátnője) fellebbezett, és helyt adtak neki.A Borsnak Som-Balogh Edina ügyvédje, dr. Kovasits László így nyilatkozott:

"A kiadó, a Lea-Sec Kft. és a hamisított pornóképet tartalmazó újság szerkesztője ellen indult eljárás, és első fokon 5-5 millió forint nem vagyoni kártérítést ítélt meg a bíróság az ügyfelem részére. A szerkesztő, Lévai Adrienn fellebbezett, a másodfokú bíróság helyt adott neki, azaz a jogerős ítélet vele szemben elutasította ügyfelem kérelmét. A nevével fémjelzett cikk ugyanis, mint állította az alperes, a magazinba betűzött egyik mellékletben jelent meg, így a bíróság szerint a felelősség a főlap szerkesztőjét nem terheli. A cég mindenesetre kényszertörlés alatt van, és azóta sem fizették ki ügyfelem részére a jogerősen megítélt ötmilliós sérelmi díjat, valamint a háromszázezer forintot meghaladó perköltséget"

A színésznő most a Kúriához fordult, és reméli, igazságos helyzet alakul majd ki. A perköltséget Edinának kellett fizetni, annak ellenére, hogy ő a sértett fél.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.