Elképesztő! Már megint mire készülnek Dubajban?

Forrás: Youtube/Meydan Real Estate -
szökőkút Dubaj sípálya felhőkarcoló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ leghosszabb, 1,2 kilométeres fedett sípályáját építik fel Dubajban egy nagyszabású turizmusfejlesztési program keretében – és ez még nem minden.

A Meydan One elnevezésű projekt részeként a világrekorder sípálya mellett többek között új bevásárlóközpont, egy 60 ezer fő befogadására alkalmas köztér, valamint egy 711 méter magas, ötcsillagos szállodának is helyet adó felhőkarcoló épülne fel, utóbbi a világ legmagasabb lakótornya lehet majd.

Dubaj Meydan One sípálya Forrás: Youtube/Meydan Real Estate

Emellett a tervek része egy 4 kilométer hosszú csatorna, egy 100 férőhelyes jachtkikötő, egy 25 ezer négyzetméteres fedett sportlétesítmény, 5,3 kilométernyi kerékpárút és futópálya, egy 9 kilométer hosszú sétány, valamint a világ legnagyobb, 420 méter hosszúságú táncoló szökőkútja.

A dubaji uralkodó, Mohammed bin Rasíd al-Maktúm sajtóirodája által bejelentett fejlesztés összesen 3,67 millió négyzetkilométert érintene, a tervek szerint a beruházás első szakasza még a 2020-as dubaji világkiállítás előtt befejeződne. Az új létesítmények a világ legmagasabb felhőkarcolója, a Burdzs Kalifa és a Mejdan lóversenypálya között valósulhatnak meg.

A világ jelenlegi leghosszabb, 640 méteres fedett sípályája a németországi Bottropban található. Dubajban 2005-ben nyílt meg az első ilyen létesítmény egy bevásárlóközpontban.

A közel-keleti emirátus 2020-ig szeretné a duplájára, évi 20 millióra emelni az országba érkező turisták számát.

Dubaj nem csak a luxus és a felhőkarcolók városa

Dubaj neve összefügg a gazdagsággal, a világ legkülönlegesebb felhőkarcolóival, a luxusautókkal és a fehér homokos tengerparttal. Aki még nem járt itt, azt gondolhatja, hogy a városban csak az elmúlt 15 év építészeti remekeivel találkozhat, és ez lehet, hogy nem tűnik túl izgalmasnak az európai városképhez szokott utazónak. Eláruljuk, Dubajnak van egy másik arca is, amely máig megőrizte az arab világ kultúráját. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.