A Heti Hetes sztárja, Hajdú Steve mindig is szerette a kihívásokat, így nem túl meglepő, hogy megint talált magának valami újat.

Hajdú Steve 14 éve él házasságbanfelesége, Alexandra angol származású. A pár gyakran tartózkodik a szigetországban, így a színész szép lassan megkedvelte az angol konyhát. Nem is érti, hogy miért rossz a külföldiek véleménye az angol ételekről. Hogy ez a kép némileg megváltozzon, legalább is a magyarok körében, az autentikus angol konyha bemutatását tervezi szakácskönyv formájában.

Az angol konyhát nagyon lehúzzák, szörnyülködnek, hogy nem találni ízletes ételt. Mivel én egy angol lánnyal vagyok házas immár 14 éve, rengeteget járok Angliába, és tudom, hogy nagyon finom az angol kaja. Azt tervezem, hogy - mintegy missziót teljesítve -, bemutatom az angol konyhát a magyaroknak úgy, ahogyan velem ismertette meg az apósom. Például egyik nagy kedvencét, egy speciális birkaételt, vagy az anyósom isteni pudingját. A fish and chips szakszerű elkészítését - azt, hogy a fehér tőkehalhoz pontosan milyen sörtésztát kell használni - a feleségem nagybátyja mutatta meg. Ezt a helyben felszívott tudást, amit a feleségem rokonai átadtak, szeretném egy könyv formájában közkinccsé tenni olvasmányos és vidám formában"  – mesélte Steve, aki abban reménykedett, hogy karácsony előtt sikerül piacra dobnia a művet, de ez nem jött össze.

Forrás: Life.hu

„Sajnos nem lesz rá elég időm, mert nincsenek jó fotóim. Muszáj a helyszínre utazni, és a könyv tematikája szerint megfotózni az ételeket. Az apósomat például azon a tengerparton képzelem el, ahol a birka legeli a sós tőzeget, amitől ízletesebb lesz a húsa. Nem gondolom, hogy az olvasók itthon nem tudnak majd olyan alapanyagokat beszerezni, amik szükségesek a fenséges ízekhez. Ez ma már nem probléma itthon, ugyanis nagyon jó minőségű angol marha- vagy bárányhúst is be lehet szerezni. Halat pedig a halpiacon frisset árulnak, tehát nem is olyan ördöngösség ízletes, angol ételt készíteni.”