Tévedésből öltek turistákat Egyiptomban

Forrás: Thinkstock -
turista tévedés rendőr sebesülés Egyiptom sivatag
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tévedésből megöltek tizenkét embert, köztük mexikói turistákat az egyiptomi biztonsági erők tagjai, akik azt hitték, dzsihadistákra lőnek.

A kairói belügyminisztérium tájékoztatása szerint a vasárnapi incidensben tizenketten vesztették életüket - a mexikói turisták mellett több egyiptomi állampolgár -, és tízen megsebesültek, őket kórházba szállították.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Az eset el-Vahát régióban, az ország nyugati részén elterülő sivatagban történt. Az egyiptomi rendőrök és katonák azt hitték a mexikói turistákat és egyiptomi kísérőiket szállító négy dzsipről, hogy dzsihadisták ülnek bennük, ezért nyitottak rájuk tüzet. A járművek olyan területen haladtak, ahol turisták már nem járhatnának.

A kairói hatóságok még nem közölték, pontosan hány turista halt meg, a mexikói külügyminisztérium egyelőre kettőről tud. A sebesültek közül öt biztosan mexikói, állapotuk stabil.

Enrique Pena Nieto mexikói elnök a Twitter közösségi portálra írt bejegyzésében elítélte a támadást, tragikus incidensnek nevezte azt, és a történtek teljes körű kivizsgálását követelte.

Egyiptom nyugati, sivatagos vidéke közkedvelt úti célja az országba látogató turistáknak, ugyanakkor az iszlamisták hátországa is. A régióban húzzák meg magukat többek közt az Iszlám Állam tagjai is, akik nemrég lefejeztek egy francia cégnek dolgozó horvát férfit. Az Iszlám Állam több támadást is végrehajtott a biztonsági erők ellen Egyiptomban.

Megjött az indián nyár: Ma akár 30 fok is lehet, de érkeznek záporok ishttp://www.life.hu/news/20150914-megjott-az-indian-nyar-ma-akar-30-fok-is-lehet-de-erkeznek-zaporok-is.htmlDélelőtt még az ország döntő részén napos idő lesz - bár a Nyugat-Dunántúlra már ekkor is érkeznek felhők. Később nyugat felől egyre több, majd vastagabb felhőzet vonul fel.NewsThinkstockTeljesen kiégett a BKV egyik busza: A sofőrt kórházba szállítottákhttp://www.life.hu/news/20150914-teljesen-kiegett-a-bkv-egyik-busza-sofort-korhazba-szallitottak-utasok-nem-serultek.htmlKigyulladt és teljesen kiégett a BKV egyik, 21A-s járata. A busz vezetőjét füstmérgezéssel vitték kórházba. NewsOrigoElhunyt a legendás kosaras, Moses Malonehttp://www.life.hu/news/20150913-elhunyt-moses-malone-kosarlabdazo.htmlHatvanéves korában vasárnap elhunyt Moses Malone, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) történetének egyik legkiemelkedőbb játékosa.News--Origami csodák egy kreatív művésztől http://www.life.hu/news/20150912-origamikra-papirbol-keszult-csodakra-bukkantunk-qin-kun-origami-munkait-a-dolgozoszobajaban-kesziti.htmlLélegzetelállítóak a kínai művész aprólékosan kidolgozott, gyönyörű papírból hajtogatott művei.News--Meghalt a vudu vallási vezetőhttp://www.life.hu/news/20150913-meghalt-a-vudu-vallasi-vezeto-max-gesner-beauvoir.htmlHaitin 79 évesen, Port-au-Prince-i otthonában elhunyt Max Gesner Beauvoir, a vudu vallás legfőbb méltósága. A vudu vallási vezető szombati halálát hozzátartozói jelentették be.NewsOrigoÉtelművészet egy kiskanálban – lenyűgöző miniatűr csodákhttp://www.life.hu/news/20150912-ioana-vanc-epitesz-kiskanalakba-varazsol-kepeket-etelekbol-es-a-kertjeben-termesztett-zoldsegekbol.htmlNyolc óra alatt készülnek el azok az aprólékos alkotások, amelyek egy kiskanálba varázsolnak képeket.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.