A teste 80%-a megégett, nem tudták megmenteni a gejzírbe esett turistanőt

Forrás: Flickr/Robin Fernandes -
Andok baleset gejzír Chile
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt az a belga turistanő, aki a múlt héten fotózás közben beleesett egy forró gejzírbe Chile északi részén, az Andokban.

A 68 éves asszony életveszélyes sérülésekkel került kórházba, testének 80 százalékát érték égési sérülések. Egy nevét elhallgató forrás közölte, hogy a több napos ápolás ellenére a nő csütörtök hajnalban meghalt - tájékoztat az Origo.

Az El Tatio gejzírmező népszerű turistacélpont Chilében Forrás: Flickr/Robin Fernandes

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a turista, aki férjével utazott, a San Pedro de Atacama város közelében fekvő El Tatio nevű gejzírmezőn fényképezéshez készülődött, de megbillent és beleesett a forró vízbe.

Az Atacama sivatag mellett 4320 méteres magasságban elterülő El Tatio gejzírmező a világ legmagasabban fekvő ilyen természeti jelensége gejzírjeivel, gőzfeltöréseivel.

Több mint 80 aktív gejzír található a területen,

amelyeket hajnalban figyelhetnek meg a turisták. Ekkor a levegő hőmérséklete még olyan alacsony, hogy az összes kitörő gejzír felett jól látszanak a feltörő forró, több mint 85 Celsius-fokos vízből képződő gőzoszlopok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.