Egyszerűbb lesz az üzenetküldés, és eltűnik az Egyéb mappa a kedvenc közösségi oldalunkról. Mostantól a felhasználó döntheti majd el, hogy kitől szeretne üzenetet kapni, és kitől nem. 

Az új funkció szerint név alapján az összes regisztrált tag kereshető lesz. Ez lehet az internetes kommunikáció legújabb fejezete. Ha ráírunk egy általunk ismeretlen felhasználóra, ő azonnal felkérést kap a beszélgetésre. Ezt vagy elfogadja, vagy sem. Ettől a két fél nem válik automatikusan ismerőssé. - írja az Origo

Forrás: Thinkstock

"Apró változásnak tűnik, pedig alapvető fejlesztésről van szó"- írta David Marcus szoftvermérnök. A Messenger a jövőben úgy fog működni, mint egy világraszóló telefonkönyv, benne több mint egymilliárd ember elérhetőségével. Minden levél egy helyre megy, az appban az aktív beszélgetések felett jelzi őket a rendszer. Ezért kisebb eséllyel kerüli el a figyelmet egy-egy köszönés. A hivatalosan "Message Request" névre hallgató frissítés természetesen nem csak a mobilalkalmazást érinti. Webes felületen külön fület kap, és bár ez nem olyan látványos vagy aktív elem, mint a mobilapp jelzése, így is több a rejtőző Egyébnél. Amennyiben egy üzenetet ignorálunk, vagy blokkoljuk azt, aki küldte, többet nem fog jelezni a rendszer. De persze elmenti őket a spamek közé, azaz ha nagyon szeretnénk, még visszahozhatjuk őket. A Message Request már úton van, felhasználók milliói ugranak rá, a Facebook szerint pedig az elkövetkezendő hónapokban még több érdekes és izgalmas fejlesztés várható.