Meghalt Zsigmond Vilmos Oscar-díjas magyar operatőr

Fotó: Valami Hektor -
Oscar-díj halál Zsigmond Vilmos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
86 éves korában elhunyt Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőr - jelentette honlapján a Variety című amerikai filmes szakfolyóirat.

A kortárs film- és fotóművészet egyik legjelentősebb alkotója január elsején, életének 86. évében hunyt el - írja az Origo.

Zsigmond Vilmos Fotó: Valami Hektor

Zsigmond Vilmossal áprilisban készített interjút az Origo a Ludwig Múzeumban nyílt fotókiállítása kapcsán.

22 éves férfi vesztette életét a Tátrában: Egy esésbe halhatott belehttp://www.life.hu/news/20160103-22-eves-ferfi-vesztette-eletet-a-tatraban-egy-esesbe-halhatott-bele.htmlÚjabb áldozata van a Magas-Tátrának. Egy 22 éves szlovákiai férfi a Rohácsoknál vesztette életét.News--Michael Schumacher ma 47 éves lett: Közleményre szomjaznak a rajongókhttp://www.life.hu/news/20160103-michael-schumacher-forma-1-es-pilota-47-eves-lett-kozlemenyre-szomjaznak-a-rajongoi.htmlDecember 29-én volt pontosan két éve, hogy súlyos síbalesetet szenvedett a hétszeres Forma-1-es világbajnok Franciaországban. Ma egy újabb évfordulóra ébredtünk.NewsÁtlagosan 24 ezer forinttal nőnek a nyugdíjak 2016-ban: Íme az új havi összeg!http://www.life.hu/news/20160103-atlagosan-24-ezer-forinttal-nonek-a-nyugdijak-2016-ban.htmlA januártól érvényes 1,6 százalékos nyugdíjemelés hatására átlagosan 24 ezer forinttal nőnek éves szinten a nyugdíjak 2016-ban - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Az emelés 2,6 millió nyugdíjast érint, utána az átlagnyugdíj összege havi 120 825 forint lesz.News--Végre havazott: Húsz centi hó esett az Alpokbanhttp://www.life.hu/news/20160103-vegre-havazott-husz-centi-ho-esett-az-alpokban-mar-nagyon-vartak.htmlA hétvégén - hosszú idő után - végre havazott a svájci Alpokban - közölte vasárnap a svájci meteorológiai intézet.News--Tömegbaleset a Dakar-rali első napján: Sok a sérült, köztük gyerekek ishttp://www.life.hu/news/20160103-tomegbaleset-a-dakar-rali-elso-napjan-buenos-airesben-sok-a-serult-koztuk-gyerekek-is.htmlTömegbaleset árnyékolta be a 2016-os Dakar-rali első napját, amelyen egy kínai versenyző, Kuo Mei-ling a nézők közé sodródott Mini Cooperjével. A szervezők tájékoztatása szerint tizenhárman sérültek meg, köztük öt gyerek. NewsAFPGyalogost gázolt a vonat: Az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítjákhttp://www.life.hu/news/20160103-gyalogost-gazolt-a-vonat-az-utasokat-vonatpotlo-autobuszok-szallitjak.htmlZalabér-Batyk és Pókaszepetk között halálra gázolt egy férfit a Celldömölkről Zalaegerszegre közlekedő vonat vasárnap reggel.NewsMTI/Máthé Zoltán

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.