Nyilvánosság elé került annak a Tony Blair és Bill Clinton között folytatott telefonbeszélgetésnek a leirata, amelyben a brit miniszterelnök és az amerikai elnök Diana hercegné tragikus autóbalesetéről őszintén beszél egymással.

Mint barát a baráttal, úgy beszél egymással Bill Clinton és Tony Blair a nemrég kiszivárogtatott telefonbeszélgetésekben, amelyekben többek között az elhunyt Diana hercegnéről is szó esik az egykori amerikai elnök és a korábbi brit miniszterelnök közt. 

Forrás: AFP

Részemről nagyon fog hiányozni. Olyan, mintha egy csillag hunyt volna el. Egy igazi sztár volt ő az emberek számára - pontosan így vélekedett a néhai Dianáról Tony Blair, amikor 1997 augusztusában, közvetlenül a hercegné tragédiája után beszélt az akkori amerikai elnökkel. Mind Blair, mind Clinton szörnyűnek mondta a tragédiát, sajnálatukat fejezték ki az akkor még gyermek Vilmos herceg iránt, aki Blair szerint "tiszta édesanyja."

Forrás: AFP/Stephen Jaffe

Blair szerint a gond az volt, hogy Diana a sajtó kereszttüzében élte az életét, amelytől egész egyszerűen nem tudott szabadulni, és azt is bevallotta, Diana készült arra, hogy elhagyja az országot. Clinton kérdésére megerősítette: a sofőr valóban alkoholt fogyasztott, mielőtt autóba szállt, és jócskán túl is lépte a Párizsban megengedett sebességet, amikor a tragédia történt.