J.K. Rowling annyira megbízott a színészben, hogy elárult neki egy kis titkot, amit most minden rajongó szeretne megtudni!

 

Alan Rickman 69 éves korában hunyt el, és bár rengeteg produkcióban szerepelt, mégis Piton professzorként emlékeznek rá a legtöbben. J. K. Rowling a Twitteren elárulta, hogy ő maga nagyon megbízott a színészben. 

Forrás: AFP/Justin Tallis

Rickman 2011-ben mesélte el az utolsó Harry Potter film megjelenése előtt, hogy az írónőtől kapott a forgatáson némi bizalmas információt, ami segítette abban, hogy megformálja Piton szerepét. Rickman cserébe megígérte, hogy soha nem fogja elárulni senkinek azt, amit Rowling megosztott vele.

Forrás: AFP/Gabriel Bouys


Alan Rickman halála után a rajongók az írónőt kezdték el faggatni a titokról:

Elmondaná nekünk, hogy mit árult el Alan Rickmannek Perselus Pitonról? Vagy ez már örökké titok marad?

Rowling megkegyelmezett a fanoknak, és válaszolt a mindenkit foglalkoztató kérdésre:

 Elmondtam Alannek, hogy mit jelent az a szó: mindig.


Ez az a szó, ami összefoglalja Piton karakterét. Az olvasók és a nézők azt hihették, hogy a professzor Harry ellen dolgozik, de végül mindenki számára kiderült, hogy ez nem igaz. Piton professzor végig Harryt védelmezte, hiszen szerelmes volt az édesanyjába. Ez a rajongók számára csak abban a jelentben derült ki, mikor Dumledore megkérdezte Pitont, hogy "Egész idő alatt?", mire válaszul a professzor csak annyit mondott: "Mindig."