A családtagok a ravatalozóban vették észre, hogy nem az általuk küldött kosztümbe öltöztették az elhunyt asszonyt, hanem egy kivágott, világos ruhába.

A hozzátartozókat sokkolta, amikor meglátták, hogy édesanyjukat egy vadidegen, világos színű, kivágott ruhába öltöztették - írja a Kisalföld.

Forrás: Thinkstock

A temetés előtt szembesültünk azzal, hogy nem abba a fekete kosztümbe öltöztették fel, amit bevittünk számára a patológiára. Édesanyám – bátyám tizenöt évvel ezelőtti halála óta – csak sötét színű ruházatot viselt. Felfoghatatlan számunkra, hogy pont a temetésén nem - mesélte megtörten a lapnak Horváth Sándorné.

Már tavasz óta készült az idős asszony a “nagy útra”. Lányával közösen választották ki azt a fekete kosztümöt, amit a temetésén szeretett volna viselni. Halála után bevitték a patológiára a ruhát, az ezt tartalmazó táskára pedig rá is írták a nevét, ezért is érthetetlen, hogyan keveredhetett el a kosztüm.

A lap megkérdezte a kórházat, hogyan cserélhették el a ruhákat. A dokumentációk alapján minden szabályosan történt az öltöztetés során. Az esetet kivizsgálták. Aznap másik két nő és egy férfi elhunytat szállítottak. A temetkezési vállalkozó igazolása szerint a másik két női elhunyt ruházatánál a hozzátartozók mindent rendben találtak.