Meghalt az Oscar-díjas színésznő, Patty Duke

Forrás: Getty Images/2010 Getty Images/Frederick M. Brown -
Oscar-díj színésznő A csodatevő meghalt Patty Duke
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A csodatevő című filmjéért elismert filmsztár a hírek szerint hosszas betegeskedés után, vérmérgezésben hunyt el. 69 éves volt.

Elhunyt Patty Duke - közölte több külföldi sajtóoldal, többek között a TMZ is. Az Oscar-díjjal jutalmazott színésznő halálhírét fia, Sean Astin tudatta a család hivatalos közleményében, amelyben elmondják: Pattynek rengeteg fájdalma volt és sokat szenvedett betegsége során. Halálát vérmérgezés okozta.

Forrás: Getty Images/2010 Getty Images/Frederick M. Brown

Patty Duke leghíresebb szerepe Helen Keller karaktere volt az 1962-ben készült A csodatevő című filmjében, amelyért mindössze 16 évesen Oscar-díjjal is jutalmazták. A színésznő a későbbiek során számtalan tévéfilmben és sorozatban játszott: feltűnt többek között Az én édes Charliem-ban, a Hawaii-Five-O-ban, a George Washingtonban, A dumagépben, illetve a Glee - Sztárok leszünk! című sorozatban.

1963-tól 1966-ig saját nevével fémjelzett showműsort is vezetett, a The Patty Duke Show-t. Patty Duke 69 éves volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.