Kandúr, nőstény, vagy mindkettő? Fogadj örökbe egy hermafrodita cicát!

Forrás: Facebook / Cats Protection -
cica macska hermafrodita kandúr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A természet néha elképesztő dolgokra képes! Ismerd meg a brit kétnemű cicát, aki most szerető gazdit keres. 

Egy angol állatvédelmi szervezet - amelynél jelenleg is nevelkedik a hermafrodita cica - nagyon reméli, hogy sikerül új otthont találni a fura teremtménynek, akit

jelenleg Bellininek becéznek.

Forrás: Facebook / Cats Protection

A történet a Mersey-side-beli St. Helens állatmenhelyen kezdődött, amikor az igazgató meglehetősen tanácstalan volt,

amikor a cica nemét kellett volna regisztrálni.

"Nagyon megdöbbentem, ez igazán szokatlan. Pályafutásom alatt több mint 3000 macskát láttam, de közülök csak egyetlenegy volt hermafrodita. Azt hittem, sose látok többé ilyet..." - nyilatkozta az igazgató.

Forrás: Facebook / Cats Protection

A cica kétneműségére egyébként akkor derült fény, amikor ivartalanították a teljes almot. Először a külső ivarjegyei alapján azt hitték kandúr, majd a műtétet végző állatorvos felfedezte a női ivarszerveket is.

Mindenesetre a cicát most bárki hazaviheti, ám jó, ha a jövendőbeli gazdi tudja, hogy bár a hermafroditizmus nem okoz egészségügyi problémákat, a kiscicának van egy kis szívzöreje,

így rendszeresen állatorvosi ellenőrzésre kell majd vinni.

Ráadásul mivel az egyik kistestvérével, Daiquirivel nagyon szoros kapcsolata van, ezért a menhely alkalmazottai szeretnék, ha mindkettőjüket egy gazdi fogadná örökbe - számolt be a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.