Az angollal folytatódott az érettségi

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
írásbeli vizsga angol érettségi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csütörtökön angolból vizsgáztak az érettségizők. Középszinten 180 perc, emelt szinten 240 percük volt a diákoknak a feladatok megoldására.

Angol nyelvből írtak érettségit ma a diákok országszerte a középiskolákban. Az írásbeli vizsga mindkét szinten négy elkülönülő részből áll. Középszinten a vizsga időtartama 180 perc, amelyből az első rész, az "Olvasott szöveg értése" 60 perc időtartamú, a második írásbeli rész, a "Nyelvhelyesség" feladatsorának megoldására 30 perc állt rendelkezésre.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az ezt követő szünet után a 30 perces "Hallott szöveg értése" vizsgaösszetevő következett, majd végül az "Íráskészség" 60 perc időtartamú feladatsora.

Használhattak szótárt

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben is felsorolt összetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható időtartam sorrendben 70, 50, 30 és 90 perc.

Az íráskészség vizsgarész esetében a feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár.

Emelt és középszinten is az egyes vizsgaösszetevők értékelése egymástól független, és a feladatok megoldása központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.

Édesanyja talált rá Wels Péter Mátyás holttestére: azt hitte, csak alszikhttp://www.life.hu/news/20160505-edesanyja-talalt-ra-wels-peter-matyas-a-tv2-riportere-holttestere.htmlA 47 éves korában meghalt Wels Péter Mátyás, a Tények alapító riportere. A televíziós holttestére édesanyja talált rá. NewsOrigoJól megszorongatják a diákokat a történelem érettségin - Íme, az első infókhttp://www.life.hu/news/20160504-ciganysag-helyzete-es-az-iszlam-a-kozepszintu-irasbeli-tortenelem-erettsegin.htmlAz első információk szerint nincs könnyű dolguk azoknak a diákoknak, akik ma középszinten érettségiznek történelemből. Az írásbelin ugyanis a cigányság helyzete mellett az iszlám is helyet kapott a feladatok között. News--Minden vágya, hogy bálkirálynő lehessen a 18 éves transznemű diákhttp://www.life.hu/news/20160504-dakota-yorke-18-eves-transznemu-diak-indul-a-balkiralynoi-cimert.htmlDakota Yorke szerint amióta az eszét tudja, tisztában van vele, hogy valójában lánynak született. A transznemű diák minden álma, hogy bálkirálynő lehessen a végzősök bálján. NewsOrigoNagyon sokat javult Kulka János állapotahttp://www.life.hu/news/20160502-teljesen-tiszta-kulka-janos-tudata-1.htmlRemek hírek érkeztek Kulka Jánosról: egyik ismerőse szerint folyamatosan javul a színész állapota, és a hírek szerint már önállóan eszik és teljesen tiszta a tudata. News--Megvan Afrika szépe: ghánai lány nyerte a Miss Africa szépségversenythttp://www.life.hu/news/20160502-rebecca-asamoah-ghanai-lany-lett-miss-africa-az-elso-kontinentalis-szepsegversenyen.htmlA dentálhigiénikusként dolgozó 24 éves Rebecca Asamoah nyerte a Johannesburgban először megrendezett Miss Afrika kontinentális szépségversenyt. News--Napvilágra kerültek az első információk a középszintű matekérettségirőlhttp://www.life.hu/news/20160503-grafok-es-valoszinusegszamitas-a-kozepszintu-matekerettsegin.htmlMegjelentek az első információk arról, milyen feladatokkal kellett megküzdeniük a végzősöknek a középszintű matekérettségin. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.