Emma Watson is érintett a világméretű offshore-botrányban

Forrás: AFP/Gerard Julien -
színésznő Panama Papírok offshore-botrány Emma Watson Harry Potter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A napokban újabb adatok kerültek nyilvánosságra a Panama-papírokból, amelyek alapján kiderült, hogy a Harry Potterből megismert színésznő is offshore-ozott. Saját bevallása szerint azonban nem a pénz miatt csinálta.

Újabb sztár neve került az offshore-botrány kapcsán: a legfrissebb hírek szerint a Harry Potter által ismertté vált Emma Watson is érintett az ügyben - írja több hírportál, köztük a Daily Mail is. A mostanában főként ENSZ nagykövetként ténykedő Watsonnak a Panama-iratok szerint a Brit Virgin-szigeteken bejegyzett cégben volt érdekeltsége.

Forrás: AFP/Gerard Julien

A színésznő szóvivőjén keresztül megerősítette, hogy van offshore-cége, de ezt nem adóelkerülési célokra, hanem a magánszférája megvédésére használta. Hozzátette: a saját névtelenségét és biztonságát akarta így megőrizni.

Mi történt Panamában?

Offshore-cégben tartani a pénzt nem törvénytelen, adózás, illetve gazdasági átláthatóság és erkölcsi szempontból azonban már kérdéses. A panamai-botrányról bővebben az Origón olvashatsz ide kattintva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.