Külföldi tulajdonú, budapesti pékséget záratott be a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Legkisebb baj az volt, hogy lejárt alapanyagokból dolgoztak.

Undorító körülmények között készítették a pékségben a különböző árukat. Az illemhely, és az előkészítő részleg egy légtérben volt. A koszos, takarítatlan üzemben a padozat zsíros, a falak szennyezettek, a padlólapok töredezettek voltak, a kézmosónál nem volt meleg víz és a kézfertőtlenítőszer is hiányzott.

Képünk illusztrációForrás: AFP

A hulladéktároló edényeket az előkészítő helyiségen vitték keresztül, a hűtő kondenzvize pedig folyamatosan beszennyezte az alapanyagnak számító szalonna szeleteket. Emellett az előírt dokumentációkat sem vezették. Az üzemben több mint 150 kilogramm jelöletlen, nem nyomon követhető, valamint lejárt és kondenzvízzel szennyezett alapanyagot és ezekből készült készterméket találtak az ellenőrök. Az üzem működését azonnali hatállyal felfüggesztette a Nébih, az eljárás folyamatban van, az ügyben mintegy 1 millió forint bírság várható.