Május 21-én Rio de Janeiróban elkábítottak egy 16 éves lányt, és csoportos nemi erőszakot követtek el rajta. A közösségi médiában az elkövetők közül sokan tettek közzé képeket és videókat is a lányról.

A 16 éves fiatal egy barátjához tartott május 21-én, amikor Rio de Janeiro egyik nyomornegyedében tucatnyi férfi támadt rá. Elkábították, és megerőszakolták. Eddig két feltételezett elkövetőt kapott el a rendőrség. 

Képünk illusztrációForrás: Thinkstock

„Elaludtam, és egy másik helyen ébredtem fel. Egy férfi alattam volt, egy férfi felettem, és ketten fogták a kezemet, a többiek pedig nevettek. Kábult és zavarodott voltam” – mondta a fiatal lány egy helyi tévécsatornának. Hozzátette, hogy fiatal fiúk és felnőtt férfiak is voltak az elkövetők között. Az áldozat azt is elmondta, összesen 33 férfi bántalmazta őt. A rendőrség nem kételkedik abban, hogy erőszak történt, de túl későn végezték el a lányon a szükséges teszteket a bizonyításhoz.  Az elfogott 20 és 22 éves férfi közül az egyik a lány barátja lehetett. A támadás sokkolta a brazilokat, előtérbe került az országban a nők elleni erőszak problémája – írja a Sky News.