fegyházbüntetés édesanya börtön kisgyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jogerős ítélet megduplázta az elsőfokú büntetést: 6 év 6 hónap börtönre ítélték az anyát, aki begyógyszerezve, ital hatása alatt, kiskorú gyermekével öngyilkossági szándékkal a sínekre feküdt tavaly júniusban.

Jogerősen hat és fél év fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Ítélőtábla az anyát, aki magával és gyermekével is végzett volna: öngyilkossági szándékkal a sínekre feküdt. A táblabíróság ezzel súlyosbította az elsőfokú bíróság 3 év 3 hónap szabadságvesztést elrendelő ítéletét - írja az Origo.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Az ítélőtábla a nő bűncselekményét emberölés bűntett kísérletének minősítette, mondván: a nő mindent elkövetett, hogy ő és a gyermek meghaljon.

A begyógyszerezett, ittas nő nem tudott volna időben elugrani a vonat elől, az érintett szakaszon pedig 10-15-percenként jár vonat.

Tavaly júniusban - miután a nő hangoztatta, hogy kimegy, és a gyerekével a vonat alá fekszik - az öngyilkosságot a kiérkező rendőrök akadályozták meg, akik a vádlottat a gyermekkel együtt levitték a sínekről, így a Hajdúszoboszló felől érkező vonat nem tudta elgázolni őket.

Hívja a 116-123-at!

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.