Egy hiánypótló találmányba, - bár egyelőre még prototípusába - botlottunk bele: a segélyhívó okosgyűrűbe. A nők számára tervezett ékszer egy gombnyomásnak köszönhetően megment, ha veszélyes helyzetbe kerülsz.

Mi az, ami éjszaka, egy kihalt utcán sétálva mindig veled van? A félsz. Esetleg egy paprikaspray, vagy egy kisolló. Ha szükség van rá, akkor nagy eséllyel megvédheted magad, de pont ekkora esély van arra is, hogy

a támadód ellened fordítja a "fegyveredet." 

A Nimb, azaz a segélyhívó okosgyűrű egyik alapítóját 16 évvel ezelőtt azért késelte meg egy férfi, mert a nő nem akart vele beszélgetni. A támadó először elvágta a nő torkát, utána hason szúrta és többször a szíve közelébe is döfött. Az áldozat szerencsére túlélte a súlyos sérüléseket, és most eljutott odáig, hogy

találmányának köszönhetően segítsen nőtársainak.

Forrás: Nimb.com

Az ékszerbe egy alig látható gombot rejtettek el a tenyér belső részénél, így a viselője feltűnésmentesen megnyomhatja a hüvelykujjával, a gombnyomás pedig - beállítástól függően - értesíti a segélykérő ismerőseit vagy a rendőrséget.

Az ékszer fejlesztésére 50 ezer dollárt kértek a készítők, és több, mint árulkodó, hogy az adományok összege már most túllépte a 100 ezer dollárt, pedig még több, mint egy hónap van a gyűjtés lezárásáig. A projekt Kickstarter oldalát itt találod, a termék honlapját pedig itt!