terrortámadás szelfi Franciaország merénylet Nizza Mohamed Lahouaiej Bouhlel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Összesen 84 ember halálát okozta a francia nemzeti ünnepen a tűzijátékra váró tömegbe hajtó kamionos. Sokáig magányos farkasnak hitték az elkövetőt, de egy szelfi lebuktatta társát, aki konkrétan segített a merénylet véghezvitelében.

A nizzai merénylő, Mohamed Lahouaiej Bouhlel hatodik, most elfogott társát Hamid Z.-t egy szelfi buktatta le. A gyanú szerint ő konkrétan segített a 84 halálos áldozatot követelő terrortámadás elkövetésében.

Rendőrök lőtték ki a kamion sofőrjét Forrás: MTI/AP/Luca Bruno

Hamid Z.-t az a kép buktatta le, amelyet még a támadás előtt néhány nappal készített Bouhlellel a merényletben használt teherautó előtt. Az ügyészség szerint a most elfogott 36 éves férfi már legalább egy éve ismerte a nizzai merénylőt. Hamid Z. így már a hatodik, akit a nizzai támadás után letartóztattak, mint terroristát. "Ezzel

végleg megdőlt az a teória, hogy az agyonlőtt nizzai terrorista magányos farkas volt,

és senki nem segített neki" - idézte Francois Molins főügyészt az Origo.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.