Kigyulladt és lezuhant egy utasszállító repülőgép Dubaiban

repülő tűz repülőtér Dubai
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Leszállás közben kigyulladt egy utasszállító repülőgép Dubai repülőterén, szerdán. A Trivandrumból érkező, az Emirates légitársaság kötelékébe tartozó Boeing 777-es fedélzetén lévő 300 ember közül mindenki jól van.

Lángok csaptak fel az Emirates légitársaság Boeing 777-es repülőjének fedélzetén,

miután a gép nem megfelelően landolt.

A gép Indiából, Trivandrumból tartott Dubaiba, a repülő pedig pont a leszállás utáni pillanatokban gyulladt ki, majd egy robbanás is hallatszódott. Szerencsére még időben sikerült kimenekíteni a 282 utast, és a 18 fős személyzetet. A megdöbbentő pillanatokat megörökítette egy kamera is.

A tüzet már sikerült eloltani. Egyelőre még nem tudni, hogy mi okozta a problémát: a gyanú szerint nem működött a repülőgép futóművének nyitószerkezete, nem nyíltak le a kerekek, de a jobb oldali motor hibája is felmerült. A baleset óta lezárták a repülőteret és minden le és felszállást felfüggesztettek - számolt be a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.