Péteri László 2014-es aranysípos birkózóbírónak a Lőrincz Viktor meccsén szőnyegelnökként tevékenykedő, szlovén Staniszlav Sernek elárulta, hogy nyomást gyakoroltak rá, hogy a német Denis Kudlát hozza ki győztesnek a riói olimpia bronzmeccsén.

"Sernek mesélte, folyamatos pressziót gyakoroltak rá, hogy Lőrincz ellen ítéljen. Erre nem volt hajlandó, mire fel a háttérből utasították, hogy mi a kötelező teendője, így végül mégis asszisztált Lőrincz vereségéhez" - monda a Borsnak Péteri László. Lőrincz Viktor 3-2-re vezetett, amikor fél perccel a vége előtt - sokak szerint indokolatlanul - megintették, így ellenfele ponthoz jutott, és végül legyőzte a magyar birkózót a bronzmeccsen. 

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Péteri szerint a bíróbizottság elnökének, a német Antonio Silvestrinek nincs köze a visszaélésekhez, a szálakat ugyanis a Nemzetközi Birkózószövetség alelnöke, az orosz Mihail Mamiasvili mozgatja a háttérből. Ő volt az, aki Péteri nevét kihúzatta a riói bírók névsorából, mert a magyar többször is orosz birkózók ellen mert ítélni. Közben Nenad Lalovics, a nemzetközi szövetség szerb elnöke kemény kézzel belenyúlt a hangyabolyba, és eltiltotta a riói olimpián közreműködő bírók 80 százalékát.