börtönbüntetés baleset celeb Curtis Édes Élet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mint tudjuk, január 1-jén egy oszlopnak ütközött Curtis, a népszerű magyar rapper. A rendőrök bevitték vérvételre, azóta pedig gyanúsítottként is kihallgatták már. Újabb fejlemény derült ki az ügyről.

Curtis január 1-jén egy oszlopnak csapódott. A rendőrök az eset után vérvételre vitték, a napokban pedig gyanúsítottként is kihallgatták. A történtek után a népszerű rapper közösségi oldalán mesélte el a baleset körülményeit. Bevallotta, hogy fogyasztott alkoholt szilveszter éjjel, emiatt nem ült autóba és járművéért csak másnap, miután kialudta magát, ment el a helyszínre, ahol azt korábban hagyta. Ekkor történt a baleset.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság azt a tájékoztatást adta, hogy a a gyanúsítás tárgya „járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja". A Bors szakértő jogásza elmondta, mit jelent ez a megnevezés:

"Ha valaki a szeszes ital fogyasztásából származó alkohol kivételével a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt vezet közúton, az követi el ezt a bűncselekményt, melynek alapesetben két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Ilyenkor a járművezető általában kábítószert, pszichotrop anyagot, kábító hatású szert, vagy ilyen hatású gyógyszert fogyasztott" – magyarázta dr. Bacsek György ügyvéd.

Curtis, Széki Attila Forrás: facebook/Curtis

Amennyiben valóban azt állapították meg a szakértők, hogy Curtis droghatás alatt ült volánhoz, akkor a kárt a biztosító felé meg kell fizetni, hiszen nem nyári gumi miatt csúszott meg a kocsi. Ez azt jelenti, hogy meg kell térítenie az autóban keletkezett károkat és a kidöntött villanyoszlop árát is. Amennyiben pedig önként vállalja, hogy az alkohol mellett drogot is fogyasztott, akkor valószínűleg a rendőrség elterelésre küldi majd.

A lap értesülései szerint Curtis jogosítványát már be is vonták a rendőrök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.