Botrány A dal című műsor házatáján! Kizárták az indulók közül Szabyestet. A Life.hu riporterének kamerái előtt mondta el véleményét, elég indulatosan.

Szabyest kameráink előtt kelt ki magából, amikor Domszky László a kizárásáról kérdezte. A fiatal előadót azért menesztették a jelöltek csoportjából, mert egy olyan szerzeménnyel indult, ami már kereskedelmi forgalomban van. De nem ez volt a legnagyobb problémája a kizárással, komolyan bírálta az MTVA-t.

Indulatosan feljetette ki véleményét A Dal című műsor készítőiről, elmondta, hogy szerinte egyáltalán nem voltak vele segítőkészek, nem támogatták a munkáját, színpadképet sem kapott, pedig életében először vett részt egy ilyen eseményen. Szerinte annak a legerősebb a produkciója, aki mögött nagy támogatói háttér áll. Elmondása szerint nem tudta tartani az iramot, valamint azt is nehezményezte, hogy a fellépőruháit és a koreográfiáját is visszadobták, pedig önköltségen, segítség nélkül oldotta meg a feladatot. 

Bírálta társait is, úgy gondolja vannak olyan versenyzők is, akik nem érdemlik meg, hogy ott legyenek, ő ezeket "nővényeknek" nevezte. Véleménye szerint ő sokkal többet tett le az asztalra mint azok, akik jelenleg is versenyben vannak.

 Megkerestük az MTVA-t, akik írásban válaszoltak kérdéseinkre, amit ITT el is olvashatsz.