Gesztesi Károly az ittas vezetése miatt pénzbírságot kapott, valamint két évig nem ülhet volán mögé. A színész az ítélet óta először nyilatkozott az esetről. Elárulta, nem tud hazugságban élni, így nem élt a kibúvók lehetőségével sem.

Gesztesi Károly ittas vezetéséről először csak a szemtanúk számoltak be, ő maga tagadta, hogy megtörtént volna. A színművész ellen azonban eljárás indult, így ő is kénytelen volt bevallani, hogy alkoholos befolyásoltság alatt ült volán mögé. Akkor úgy nyilatkozott, hogy 93 nap után ivott egy kicsit, a szervezete pedig már teljesen elszokott az alkoholtól, ezért történt a baleset.

Gesztesi Károly nem akart hazudni ittas vezetésérőlFotó: Zsigmond László/Life.hu

Azóta már az ítélet is megszületett. A színésznek pénzbírságot kell fizetnie, valamint eltiltották két évre a vezetéstől. Az ítélet teljesen korrekt" - nyilatkozta a Mokkában a színész ügyvédje, és "egyszeri botlásnak" nevezte az esetet. Gesztesi Károly pedig azt mondta, megbánta a történteket. "Annyira idősnek tartom magamnak egy ideje, hogy nem tudok hazugságban élni, nem akarok hazudni. Tudtam, hogy mit csináltam, tisztában voltam a következményeivel. Rettenetesen buta lépés volt, megbántam, de ha megtörtént, akkor bele kell ebbe állni, hogy - bármi is legyen a büntetés - jól tudjak aludni" - mondta a színész a Mokkában. Hozzátette, lett volna alkalma füllenteni, de nem élt a lehetőséggel, ugyanis nem tudott volna más szemébe nézni. Azt is elmondta, hogyan fog ezután közlekedni: tömegközlekedik, valamint fut és biciklizik majd. Ehhez azonban előbb meg kell műteni a térdét. Gesztesi Károly már könnyű lelkiismerettel nyilatkozott, ez látszott is rajta: mosolygósan és nagyon jó színben ült a kamerák elé.