Esztergályos Cecília születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Esztergályos Cecília balett-táncosként kezdte pályafutását, csak később jelentkezett a Színház- és Filmművészeti Főiskolára. Jó döntésnek bizonyult, hiszen a ma 74 éves színésznő különleges tehetségével rengeteg nézőt kápráztatott már el.

Esztergályos Cecíliát először a kifinomult mozgás és a tánc érdekelte leginkább: 1960-ban az Állami Balettintézetben, mint balettművész. Évekig táncosként dolgozott, a Pécsi Balett szerződtette, de később mégis a színház felé fordult. 1964-ben ezért el is kezdte tanulmányait a Színház- és Filmművészeti Főiskolán.

74 éves lett Esztergályos Cecília Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv

Simon Zsuzsa osztályában végzett 1968-ban, onnantól pedig folyamatosan alkalmazták. Először a Thália Színházban kamatoztatta tudását, később pedig a Nemzeti Színház tagja lett. A színpad mellett a televízióban is szerepelt,

széles körben a mindenki által imádott Família Kft. tette ismertté a színésznőt.

A sorozat volt az első magyar szituációs komédia, nyolc éven át volt műsoron. Esztergályos Cecília az egyik főszereplője volt a produkciónak. A ma 74 éves színésznőről még mindig sokaknak az jut eszébe, hogy "Eddig, eddig, eddig vagyok!": ez a mondat sokszor elhangzott a sorozatbéli karaktere szájából. Esztergályos Cecília hatszor ment férjhez abban a reményben, hogy gyermeke születhet, de ez az álma nem teljesült. Egyszer esett teherbe 18 évesen, ám akkor rubeolás lett, ezért nem tarthatta meg a gyermekét. Ma már azonban úgy gondolja, hogy minden úgy van jól, ahogy van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.