Veronia buszbaleset: pénteken egyeztetnek az egyik sérült hazaszállításáról

Forrás: AFP/Handout -
veronai buszbaleset sérült hazaszállítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pénteken egyeztetnek az olaszországi buszbaleset egyik súlyos sérültjének hazaszállításáról. Ő az a 30 év körüli férfi, akit kedden felébresztettek a kómából - közölte Tamás Róbert, az MH Egészségügyi Központ-Honvédkórház orvosigazgatója szerdán.

Tamás Róbert elmondta, hogy a sérültet várhatóan a jövő héten szállíthatják haza. Hozzátette, állapota javult, és a szüleivel is tudott kommunikálni. Megműtötték, de az állapota megengedi, hogy tervezzék a hazaszállítását.

Az orvosigazgató beszámolt arról is, hogy a Honvédkórházban ápolt két sérült - egy 50 év körüli nő, valamint egy 50 év körüli férfi - beavatkozáson esett át, és a következő napokban dől el, hogy szükség lesz-e további műtétekre.

Pénteken egyeztetnek az egyik súlyos sérült hazaszállításáról Forrás: AFP/Handout

A veronai buszbaleset Honvédkórházba került négy sérültje közül ketten múlt hétfőn hagyhatták el az intézményt. Ők azok a sérültek, akik utoljára érkeztek a budapesti kórházba, egyikük koponyaalapi, a másik csuklótörést szenvedett. Utóbbival kapcsolatban az orvosigazgató szerdán azt mondta: a sérültet járóbetegként kezelik, esetében is később dől el, hogy az égési sérülése miatt szükséges-e újabb beavatkozás.

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott. A halálos áldozatok földi maradványait szombaton szállították haza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.