Veronai buszbaleset: kitüntették a mentés vezetőit

Forrás: AFP/Attila Kisbenedek -
Verona veronai buszbaleset kitüntetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kitüntetést kaptak azok, akik részt vettek a veronai buszbaleset után a mentésben, és az áldozatok megsegítésében. "Szavakkal megköszönni ilyen segítséget nem lehet" - mondta Szijjártó Péter, aki átadta az ezüst emlékplaketteket hősöknek.

A veronai buszbalesetben összesen 16-an vesztették életüket, közülük 11 gyermek volt. A mentésben rengetegen segítettek, sokaknak most meg is köszönték áldozatos munkájukat. Szijjártó Péter Veronában adott át ezüst emlékplakettet a mentés vezetőinek, és azoknak, akik részt vettek az áldozatok megsegítésében is.

Kitüntették a mentés vezetőit - Szinyei Merse Pál Gimnázium a veronai buszbaleset után Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

"Szavakkal megköszönni ilyen segítséget nem lehet. Önök Magyarország és a magyar emberek igaz barátainak bizonyultak, és egész Magyarország hálás Önöknek" - mondta Szijjártó Péter, hozzátette, hogy ez a veszteség feldolgozhatatlan a családok és a barátok számára. "Minden áldozat pótolhatatlan és feldolgozhatatlan veszteséget jelent családjaiknak és Magyarországnak" - mondta. Kihangsúlyozta azt is, milyen példás, felemelő és megható összefogás jött létre Magyarországon és Olaszországban egyaránt a tragédia után - írja az MTI.

Veronai buszbaleset: a gyerekeknek még szükségük van pszichológusra

Osztálytársakat, tanárokat, barátokat vesztettek el a fiatalok a veronai buszbalesetben, sok szülő pedig a gyermekét. Senki sem tudta még feldolgozni a tragédiát, a tanulók közül még mindig sokan szorulnak segítségre, az iskolapszichológus ügyeletben várja a diákokat. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.