Időről időre szárnyra kap az a pletyka, miszerint Harry hercegnek nem is Károly az apja, hanem Diana egykori szeretője... James Hewitt egyszer és mindenkorra tisztázta ezeket a híreszteléseket, elmondta, mi az igazság. 

Nem először merült fel az a pletyka, miszerint Harry hercegnek nem is Károly a vér szerinti apja. A hasonlóság miatt sokan úgy vélik, hogy valójában Diana egykori szeretője, James Hewitt nemzette a kisebbik fiút. A dolog odáig fajult, hogy már DNS-vizsgálatot is követeltek, de eddig nem történt semmi. 

Diana szeretője elárulta, hogy ő-e Harry apjaForrás: AFP/Justin Tallis

Hivatalosan egyik oldalról sem cáfolták a híreszteléseket, ez idáig. Nemrég azonban James Hewitt egy interjút adott kapcsolatáról Dianával, és természetesen ez a kérdés is előkerült. A riporter kerek perec megkérdezte a férfit, hogy ő-e Harry apja, amire James határozottan válaszolt. "Nem, nem én vagyok" – mondta. "Akkor miért merül fel ez újra és újra?" – tette fel a kérdést a riporter, mire Diana egykori szeretője azt válaszolta, hogy valószínűleg ezzel a főcímmel akarják eladni az újságokat. Ráadásul Harry herceg már megszületett, amikor James először találkozott Dianával,  tehát lehetetlen, hogy ő Harry apja!